Hösten i förpackningsbranschen – en lärorik årstid

Hösten är verkligen eventens årstid, vilket är jättekul. Man lär sig massor, man träffar många trevliga branschkollegor och man kommer i kontakt med många spännande företag.
Innan jag började jobba ”på riktigt” tänkte jag inte riktigt på hur stor ens marknadsområde egentligen är när man jobbar med förpackningar. Man måste ju även hålla koll på alla de branscher som går hand i hand med ens företag. Jag förstod nog inte heller riktigt hur många olika inriktningar det finns (med tillhörande event, kluster och mässor).

hanna_massa

I förra veckan var jag och några kollegor i Antwerpen på Juice Summit. Väldigt trevligt event där jag fick lära mig mycket om juicesegmentet och vad som händer där. Inte nog att man lär sig massor om marknadsföring och förpackningar i mitt jobb. Man lär sig massor om olika drycker och produkter också!

Denna vecka var det dags för årets Top Packaging Summit by Packbridge och precis som vanligt levererade det hög standard med många bra talare och besökare. För mig var det en ny upplevelse trots att jag varit delaktig och jobbat på konferensen och Packbridge många gånger tidigare. Dels var upplägget annorlunda än tidigare år. Dels var det första gången jag var där som åhörare och dessutom som marknadskoordinator på Ecolean.
Så trots att jag jobbat i branschen ett tag nu blir jag fortfarande positivt överraskad mest hela tiden och lär mig nya saker varje dag. Detta är garanterat en av mina favoritsaker med mitt jobb!

PS. Hur mycket jag än älskar sommaren med sol och värme, har jag numera börjat längta till hösten, av just den anledningen att kalendern är full av spännande event och projekt! Regnet och kylan hade vi ju kunnat skippa!

juice