Andrew Gibbs, grundare av The Dieline, Keynote på Scanpack 2018

The Dieline har kallats den ultimata hemsidan för högkvalitativ förpackningsdesign”. Vi är därför mycket glada att meddela att dess grundare och VD Andrew Gibbs blir Keynote på Scanpack 2018.

-De nordiska länderna ligger alltid i framkant när det gäller innovationer inom förpackningsområdet. Därför är det speciellt roligt att få visa Andrew Gibbs alla nyheter på Scanpack, säger Anna-Lena Friberg, affärsansvarig Scanpack.

Efter att ha avlagt sin kandidatexamen (BA Graphic Design) vid 19 års ålder, arbetade Gibbs som produktionskonstnär för ett presentföretag i lyxsegmentet där han utformade produkter och förpackningar för stora amerikanska detaljister och varumärken.

Han såg ett stort behov av inspirerande förpackningsdesign för vardagsprodukter och grundade därför The Dieline år 2007. Det blev snabbt världens mest populära webbplats för förpackningsdesign och lockade miljontals läsare.

År 2009 grundade Gibbs The Dieline Awards för att uppmärksamma världens bästa förpackningsdesign för konsumentprodukter. Följande år lanserades The Dieline Conference, ett program rörande fallstudier och bästa praxis för kreatörer inom branschen. År 2015 blev han utnämnd till
Chefredaktör för HOW Design Magazine, och blev därmed den yngste redaktören någonsin av ett designmagasin.

Andrew Gibbs är nu Kreativ Chef och Programpartner för HOW Design LIVE, en av världens största årliga sammankomster för kreatörer. Han är också en Rådgivande Styrelseledamot i AIGA (American Institute of Graphic Arts) Los Angeles, och undervisar i förpackningsdesign på Art Center College of Design i Pasadena, Kalifornien.

För ytterligare information kontakta:
Anna-Lena Friberg, Scanpack Business Manager, Svenska Mässan. Tel: 031-708 80 68