Medverka på Scanpacks scener

Följ guiden nedan för att öka chanserna att få din föreläsningspunkt antagen.

Följ guiden nedan för att öka chanserna att få din föreläsningspunkt antagen.

Välkommen att lämna in föreläsningsförslag

Nu öppnar vi upp möjligheten till att lämna förslag på föreläsningar till Scanpack 2024. Scanpack är Skandinaviens största förpackningsmässa som samlar ledande varumärken, grossister och återförsäljare, samt leverantörer av de senaste innovationerna inom förpackningsdesign, material, teknik, utrustning, produktionsmetoder och logistik.

Samtliga föreläsningar skall genomföras med fysisk närvaro av de antagna föreläsarna. På Scanpack finns det två olika scenområden, Scanpack Pioneers och Packaging Plaza, läs mer om inriktningar på de olika scenerna här » Du kan i formuläret välja på vilken scen du tror att ditt föredrag passar bäst in.

För att öka dina chanser att få din föreläsning antagen så är det viktigt att du läser igenom guiden nedan. Antagning sker löpande så om du redan nu vet vad du vill föreläsa om, vänta inte utan registrera direkt.

Vid frågor kontakta:

Frågor om registrering av föreläsningar och andra administrativa frågor:
Anna Sandström anna.sandström@svenskamassan.se, 031-708 82 41

Frågor om innehåll, ämnen och föreläsningar:
Anna Lena Friberg annalena.friberg@svenskamassan.se, 031- 708 80 68

Frågor om advisory board:
Monika Ölund monika.olund@svenskamassan.se , 031-708 80 82


Guide 

För att din föreläsning skall bli antagen så ska vissa grundkriterier vara uppfyllda.

  • Ämnet ska vara aktuellt.
  • Föreläsningen skall inte vara en säljpresentation för den egna produkten eller tjänsten. Våra besökare efterfrågar goda exempel, case, eller presentationer/infallsvinklar om vad man ville uppnå och hur man lyckades eller inte lyckades nå dit.
  • Ämnet ska gå i linje med de prioriterade områden som gäller för Scanpack 2024: Hållbarhet, Kostnadseffektiv produktion, Digital utveckling och ny teknik samt FörpackningstrenderLäs mer om de olika fokusområdena här »
  • Om inget annat är överenskommet så ansvarar varje föreläsare själv för resa, hotell och andra kostnader i samband med föreläsningen.

Tidplan

Om din föreläsning ska kunna bli en del av Scanpack 2024 så gäller följande datum:

15 januari 2024– sista inlämningsdatum.
31 maj – lämnas besked om din föreläsning är antagen eller inte, (besked kan komma att lämnas tidigare)
22-25 oktober – Scanpacks genomförande.

Format
Föreläsningarna på Scanpack är som regel 25 minuter och genomförs som scenpresentation med stöd av PowerPoint. I det fall annat format önskas, ex tidsåtgång eller föreläsningsform (t ex workshop), så ska det tydligt framgå i inskickad beskrivning.

Beskrivning av föreläsning
Fyll i formuläret, förändringar kan göras efter ansökan och dessa kan i vissa fall initieras av Scanpacks advisory board som ett villkor för att ge föreläsningen utrymme i programmet.

Rubrik
En bra rubrik är ofta det som gör att man väljer att ta del av mer.

Föreläsare
Om du registrerar föreläsningen åt någon annan så kryssa ur rutan och klicka på plustecknet för att lägga till föreläsare. Om talaren ändrar anställning eller uppdrag innan genomförandet ska detta meddelas kontaktpersoner ovan för bedömning om detta påverkar medverkan.

Kort beskrivning av föreläsningen
Här har du en möjlighet att beskriva föreläsningen så att vårt advisory board kan se att just din föreläsning är den som passar in på Scanpack. Denna fullständiga beskrivning kommer också att publiceras i programmet på hemsidan, för den som klickar för att få mer information.

Biografi
Här ges en beskrivning av föreläsaren i tredje person.

Som föreläsare är du skyldig att säkerställa att:

  • föreläsningen är i original, d v s författad av dig ensam eller som delförfattare eller att du är ägare/delägare till presentationen
  • innehållet har referenser där det är tillämpligt. Plagiat är inte tillåtet
  • att nödvändiga tillstånd finns ifrån arbetsgivare, kunder och liknande
  • att alla källor finns angivna

Lämna in föreläsningsförslag »