Felanvända förpackningar ger branschen dåligt rykte

I många fall när det pratas om matspill eller miljöproblem dyker vår bransch upp. Ofta i negativa sammanhang men tack och lov börjar det bli mer och mer positivt tänkande kring allas våra älskade förpackningar! Självklart finns det de som inte är så bra för miljön och sedan finns de andra som inte gör så stort avtryck på miljön. Dock är det oftast så att det är felanvända förpackningar startar diskussioner.

Med felanvända förpackningar menar jag inte nödvändigtvis att man använt dess funktioner fel. I detta fall menar jag mer att man använt fel förpackning till fel sak. Exempelvis som det här paketet jag fick skickat till mig häromdagen.

felanvandlada Först undrade jag vad jag hade beställt som behövde så stor låda. När jag sedan öppnade den kunde jag inte annat än att sucka högljutt. Lådan hade på riktigt inte behövt vara hälften så stor. Tänk så mycket onödigt material det går åt här. Inte nog med det, tänk så mycket onödig plats den tar när den transporteras. Inte bra för miljön! Det är sådana här tillfällen som ger vår bransch dåligt rykte trots att det INTE är vi som bestämt att det ska vara så här. Det borde ju vara företaget som valt fel låda till sin produkt som borde bära ansvaret. Självklart kan jag förstå att det blir billigare att köpa in en stor volym av en låda istället för flera mindre volymer av olika storlekar. Men i detta fall vet jag att de skickas många mindre paket också. Då tror jag att det lönar sig, även ekonomiskt, att ha olika storlekar.

Vi ses
/Hanna