En lysande idé!

Internet of Things (IoT), det vill säga produkter som är uppkopplade mot nätet på ett eller annat sätt har det talats mycket om de senaste åren. Det smarta kylskåpet har ofta nämnts som ett bra exempel, ett kylskåp som känner när jag har slut på en vara och som sänder en beställning direkt till butiken. Det finns massor med exempel uppkopplade produkter och fler kommer det att bli. Jag såg i en rapport att mot slutet av det här årtiondet handlar det om 50 miljarder produkter. Kommer Internet att hänga med kapacitetsmässigt?

Ett litet men kul bidrag, en förpackning, har utvecklats av ett företag i Japan som heter Kirin Group. De har tillsammans med designbyrån WHITE tagit fram vad man säger är världens första skruvkork med LED-ljus. Den har ett inbyggt trådlöst system som känner av och reagerar på musik och rörelse via en smartphone och lyser upp flaskan i olika färger.

Kapsylen har en Bluetooth modul och LED som sänder ljuset nedåt. Hela flaskan kommer att lysas upp och man kan ge den olika färger. Tanken är att den ska ge en ny erfarenhet vid drickandet, till exempel på en fest och dessutom rikta uppmärksamheten på personen som använder den. Jag förmodar att det inte är en engångsflaska det handlar om, det känns som att den kommer att bli ganska dyr. Jag skulle tro att jag är ett typexempel på målgruppen de riktar sig till och kan man få korken att lysa rosa är jag såld!

Vi ses!

/Hanna