Konst på förpackningar och förpackningar som konst!

Det pratas ju som bekant väldigt mycket om att förpackningarna är inne i en ny era. En era där varumärkesägare verkligen har förstått vikten av en bra förpackning. Inte bara för att skydda produkten men även för att locka konsumenten, oavsett denne lockas av miljöfördelar, design eller funktion. Sociala medier spelar också stor roll och här kan man i många fall se hur förpackningen till och mer blir viktigare än innehållet.
skarmdump

En sak jag märkt mycket den senaste tiden är hur olika typer av konst används som dekor på olika typer av förpackningar. Visserligen är ju design en typ av konst, men jag menar mer att man börjat använda exempelvis foton, papperskonst, målningar etc. Ett exempel på detta är dessa flaskor med bubbligt vin där dekoren bygger på papperskonst.
bubbel
Men vad som är mer spännande är hur förpackningar tagit sig in i konstens värld. Jag var på Louisiana i somras och såg en konstellation där huvudfokus var modeller av förpackningar.
askar
Sedan har det också blivit vanligare och vanligare att en fin förpackning blir en inredningsdetalj precis som en tavla eller liknande.

Vilken rolig utveckling!
Hörs snart igen!
/Hanna