Nutella satsar på personliga etiketter

Ååh denna underbara sommarkropp-förstörande Nutella! Inte nog med att Nutellan är fantastiskt god, varumärket har även en väldigt smart och stark marknadsföringskampanj just nu. Som många kanske har sett på deras tv-reklamer den senaste tiden kan man göra en personlig etikett till sin glasburk Nutella! Går man in på http://www.din-nutella.se/create/1/name kan man välja olika teman, färger och namn (kampanjen håller på tills den 31 mars). Om man trodde att detta bara var för barn så trodde man fel!

När man gjort sina val laddar man ner en pdf, skriver ut och klistrar på den på sin burk. De får med andra ord massor av publicitet, speciellt på bloggar och sociala medier, utan att behöva betala för de individuella etiketterna.

De säljer även kampanjburkar i butik med olika texter på. Till exempel stod det Min Nutella på burken jag köpte.
Efter att ha testat deras kampanjsida och skrivit ut min etikett fick min burk ett nytt utseende. Den blev också tömd på Nutella. För vem kan ha en burk i skåpet utan att tjuväta lite?