Laga mat i tvättmaskinen?

Iftach Gazit, som studerar design i Jerusalem var på resa i New York när han kom på en fiffig idé. Iftach reagerade på de hemlösas situation där de till stor del är beroende av tvättomaterna, när det gäller allt från vatten till att ladda sina telefoner. Detta födde tanken om att laga mat i tvättmaskinerna! Än så länge är det ett koncept och färdiga förpackningar är inte framtagna, men tanken är att maten ska finnas i tre olika smaker. Lax med teriyaki-sås, grönsaker med olivolja och vitlökssalt och vitlöks- och örtmarinerad biff. Inte nog med att detta hade underlättat för hemlösa, idéen hade kunnat underlätta många stressade, mikrovågslösa, studenters vardag. Iftach testade lite olika sätt, med mixat resultat innan han kom på idén med sina Sous La Vie påsar som skapar ett vacuum kring maten vilken gör tillagningen bättre. Personligen tycker jag det är en kul idé, men jag undrar om tvättomat-ägarna runt om i världen håller med?

 

Förresten, ordet tvätt-o-mat var ju väldigt passande i detta sammanhang!