Ikoniska förpackningar och ett mobilskal med Nutella

Det är inte första gången jag bloggar om Nutella och deras snygga kampanjer och designs. Man pratar väldigt mycket om att en förpackning och dess form ska ge varumärket en igenkänningsfaktor. I dessa sammanhang pratar man ofta om den svenska stoltheten Absolut och dess ikoniska glasflaska och om historien bakom Coca-Cola-flaskan. En flaska som skulle kännas igen även om den slogs sönder. Men som den Nutella-fantast jag är funderar jag på varför man inte pratar om Nutella-burken på samma sätt? Den har ju en form man direkt känner igen. Man känner igen både flaskan och etiketten från långt avstånd. Jag har haft godisförbud nu i några månader. Det jag saknar mest är Nutella… Det kanske märks?

För att trösta mig själv och för att bevisa att Nutella-burken med etikett är ikonisk har jag tagit en bild av mitt nya mobilskal! Ett Nutella-skal!