Top Packaging Summit 2017

I förra veckan var jag på Top Packaging Summit i Malmö. Efter två dagars bra presentationer och intressant nätverkande är jag full av inspiration och glädje över att vara en del av förpackningsbranschen. I år hade de lagt upp konferensen på ett annorlunda sätt. Vissa block i programmet hölls på den stora scenen och andra block hölls på mindre scener och då delades publiken upp i mindre grupper – mer tid för frågor.

En av presentationerna hölls av Vincent Villéger, Creative Director at vincentvilleger.net – Luxury packaging consulting. Presentationen var väldigt intressant. Vincent pratade bland annat om unboxing och hur viktigt det är att förpackningen håller hela vägen hem och refererade till alla de videos som läggs upp på Youtube där folk filmar sig själva när de öppnar förpackningarna till de produkter de köpt. Att öppna en förpackning är som att öppna en present – det måste kännas roligt och spännande att öppna den.

Det var även ett inslag med representanter från olika varumärken som Axfood, Coop, Pernod Ricard and Orkla Food. Moderator var Ulf Johansson från Lund University. De började med att berätta lite hur de arbetar med förpackningar. Sedan ställde Ulf en del frågor och det blev en intressant stund med många svar på vad varumärkena efterfrågar i förpackningsbranschen.

Det var som sagt många intressanta föredrag och företagspresentationer under konferensen så se till att hålla utkik efter datumen för nästa års Top Packaging Summit.

Vi ses!