Fullt biologiskt nedbrytbara förpackningar med finsk design

Sulapac® kommer att presentera ett av världens mest ekologiska förpackningsmaterial för kosmetika och lyxprodukter på Creative Packaging-området på Scanpack 2018. Sulapac® har fått pris för bästa ”gröna” förpackningslösning på ett flertal internationella tillställningar.

SulapacSulapacs prisbelönta hållbara förpackningskoncept har fått mycket uppmärksamhet från stora varumärken som söker intensivt efter mer miljövänliga förpackningsalternativ.

Fullt biologiskt nedbrytbara Sulapac® förpackningar står emot vatten och olja och är helt täta mot genomträngning av syre.

Produkten är ekologisk, vacker och materialet erbjuder praktiskt taget oändliga designmöjligheter.

– Vi använder bara trä från hållbart förvaltade skogar i Norden. Den innehåller inga skadliga komponenter och har ett lågt koldioxidavtryck. Sulapac® kan bearbetas som plast och är den första massproducerbara premium ekoförpackningen i världen, säger Suvi Haimi, vd och en av grundarna på Sulapac.

Företagets rötter hittar man i de finska skogarna. Sulapacs grundare Suvi Haimi och Laura Kyllönen ville utveckla en vacker och ekologisk förpackning för kosmetika för att minska på plastavfallet.

Unikt förpackningskoncept

Sulapac® materialet kan bearbetas och massproduceras precis som plast genom att använda konventionell utrustning och på grund av det behöver man inte investera i nya maskiner.

– Sulapac produkterna kombinerar egenskaperna; ekologisk, lyxig och obegränsade designmöjligheter, vilket gör det till ett fullständigt unikt förpackningskoncept globalt.

Sulapac premium ekoförpackningar kommer minska ökningen av plastavfallet i naturen utan att ge avkall på några produktegenskaper. Det gör det till ett attraktivt förpackningsval för alla varumärken.

– Det första identifierade marknadssegmentet är kosmetika- och lyxförpackningar. Det finns en ökande efterfrågan på hållbara och biologiskt nedbrytbara alternativ för kosmetika- och lyxförpackningar. Sulapac® materialet och det vackra utseendet i trä tillför ytterligare värde till kosmetika- och lyxvarumärkena.

– Vi tror att Scanpack är en utmärkt möjlighet för oss att träffa de ledande nordiska varumärkena och hitta nya partners som vill utmana  de traditionella plastförpackningarna och leda vägen mot en renare och mer hållbar värld, avslutar Suvi Haimi.

Lär mer om Sulapac på www.sulapac.com