HP Indigo presenterar trender inom framtidens digitaltryck

På Scanpack den 23-26 oktober kommer Christian Menegon, Global Business Development Manager på HP Indigo att prata om vad digitaltryck kan göra för varumärkesägare och de framtida möjligheter som finns inom området.

HP IndigoPer definition är digitaltryck teknologin som möjliggör personifierade förpackningar. Men printmotorn är inte allt, en yta med tryck är inte en förpackning.

– Därför fortsätter vi på HP att addera funktionalitet till våra lösningar för att göra trycken så enkla att utföra som möjligt. Detta behöver inte bara vara något som HP utvecklat utan kan också vara utvecklingar som vi testat och godkänt från tredjepartsföretag som är HP partners, säger Christian Menegon, Global Business Development Manager på HP Indigo.

En personifierad produkt har ett direkt värde för konsumenten och ett indirekt värde för varumärket.

– Det finns absolut ingen anledning till varför endast en produkt med en etikett skulle skapa en känslomässig reaktion hos konsumenten, oavsett produkt eller förpackning. Möjligheterna att göra produkten personifierad med vilken förpackning det än må vara, är inte trycket i sig utan konverteringen från tryck till förpackning samt logistiken att se till att produkten kommer till rätt person. Alla våra maskiner och alla våra användare kan göra detta. Det finns ingen begränsning för vilka marknader som är möjliga så länge som det ger värde för konsumenten. Tekniskt kan vi hantera alla typer av förpackningar men praktiskt kan det ibland bli en del hinder, säger Christian Menegon.

 

Föreläsning om framtidens digitaltryck på Scanpack
På Scanpack 2018 kommer Christian Menegon att prata om trender och vilka möjligheter som finns inom digitaltryck, både ur ett leverantör- och konsumentperspektiv.

– Precis som överallt på jorden så behöver en ny teknologi förklaras och bli ”kvalificerad” innan den börjar användas. Speciellt när den berör något så viktigt som paketering. Den tillför värde men också bekymmer och möjligtvis några förändringar. Jag hoppas att fler får förståelse för digitaltryck på Scanpack den här gången och att min presentation kommer beskriva möjligheterna.


HP indigo 30000 är HP:S digitala tryckpress för ihopvikbara förpackningar. Den har den välkända Indigo kvalitén och de typiska egenskaperna man kan förvänta sig från en sådan tryckpress. Den ger offsetkvalitet och vissa jämför den med gravure. Det går bland annat att trycka på plastmaterial som PVC; PET och PC. HP Indigo möjliggör alla variationer av tryck som exempelvis personifiering, via mjukvaruverktyg.