Trender 2018

Trender 2018Vad roligt det är med trender! I början av varje år kommer det nya trendrapporter om allt möjligt. Roligast är nog de om förpackningsdesign (nej då, jag är inte alls partisk). Jag har kikat igenom The Dielines trendrapport och listar här 4 av deras trender för året:

  1. NEUTRAL IS THE NEW LUXURY
  2. ANALOG IS THE NEW VINTAGE
  3. THE PACKAGE BECOMES THE CANVAS
  4. NATURE GOES NEXT LEVEL

The package becomes the canvas måste vara en av mina favorittrender. Hur kul är det inte att man använder förpackningen som en canvas för konst och kreativitet?

Så här säger The Dieline:
“We’ve noticed a big shift in branding on packaging, to the point that it has become secondary. The package is seen as a canvas for art and design itself, and the product and the brand become the second player.”

Förpackningen har alltså blivit en så stor del av produkten att den nästan ses som lika viktig som innehållet. Jag har märkt att fler och fler av mina vänner sparar extra fina förpackningar och använder dem till andra saker efter de uppfyllt sitt första syfte – att sälja och transportera hem produkten till konsumenten.

För att läsa mer och fördjupa er ytterligare i trenderna, besök The Dielines hemsida här.