Sansbury’s nya köttförpackning

Sainsburys-penJag undviker helst att laga mat med kött av olika orsaker, en av de större anledningarna är att jag inte riktigt vill ta i rått kött. Inte sällan har jag fått höra att jag är löjlig men nu läste jag precis att det är ett återkommande fenomen hos millennials. Ha, jag är alltså helt enkelt ett barn av min tid. På grund av detta lanserar nu Sainsbury’s kyckling som man inte behöver röra när man ska tillaga dem.

Kycklingen är packad i en plastpåse, en så kallade doypacks, som man enkelt öppnar, sedan ”häller” man ner kycklingen i stekpannan och på så sätt behöver man inte röra den när den är rå. När jag började läsa om detta trodde jag att de utvecklat en helt ny typ av förpackning men om jag förstått det rätt är det en redan fungerande förpackning man anpassat till ett nytt ändamål. Smart. Ska bli spännande att se hur det utvecklas!