Seedbom – vänskapliga bomber

PaperFoam-Seedbom-sustainable-biodegradable-packagingSeedbom hjälper dig att odla enkelt med hjälp av sin iögonfallande förpackning som är formad som en granat. Granaten är i sin tur fylld med organiska kompost, vildblomsfröer och örtfröer och kallas Guerilla Gardening granades. Förpackningen är gjord av ett fiber- och stärkelsebaserat material från PaperFoam, den är återvinningsbar, limfri och tänkt att lämnas i jorden när man sår fröerna. Man lägger hela förpackningen i jorden där man vill så. Förpackningen öppnas av sig själv när den kommer i kontakt med jorden och fröna början gro där de landar. Jag har tidigare sagt att förpackningen börjar ta större del i själva produkten och det är detta ett klockrent exempel på. Hela idén går ut på förpackningens form och funktion. Förpackningen transporterar inte bara hem fröerna utan gör hela jobbet åt dig. Man behöver inte ens tänka på hur man ska källsortera förpackningen. Den är bionedbrytbar direkt i jorden och är ska lämnas där.

Att den dessutom är format som en granat och man marknadsför den som en vänskaplig bomb gör det hela mycket roligare och mer iögonfallande. Samtidigt som produkten och förpackningen är ekologiska och bidrar till en finare trädgård så hjälper den också vår natur och gör exempelvis bina glada när de får fler blommor och växter att gotta sig i – alltså en vänskaplig bomb.  ”A potent symbol of war transformed into a symbol of peace!”

“Seedboms are the friendly bombs that grow. Guerrilla Gardening grenades filled with flower power potential.”