Roliga insikter om kulturkrockar i affärslivet

När representanter från företag från olika länder ska göra affärer uppstår ibland komiska situationer till följd av kulturella skillnader och språkförbistringar. Colin Moon kommer på Scanpack att ge ett underhållande föredrag om kulturkrockar, misskommunikation och om hur svenskar upplevs utomlands.

Colin Moon ScanpackColin Moon som har fått flera utmärkelser, bland annat som Årets Talare (Business Speaker of the Year), har en förmåga att både få publiken att skratta och att få fram budskapet om hur viktigt det är med självinsikt och att vara förberedd och påläst när man arbetar med affärer internationellt.
– Jag kommer bland annat att tala om hur konstiga vi alla är i någons ögon. Jag vill att folk ska ställa sig frågan om man är hälften så normal som man kanske tror, säger Colin Moon.

Colin Moon är antropolog och är fascinerad av olika kulturer och i synnerhet affärskulturer. Han har bott i ett flertal länder och är nu bosatt i Sverige. När det kommer till internationella affärsmöten finns det mycket intressanta iakttagelser enligt Colin Moon.
– Ingen annanstans är kulturella skillnader så märkbara som just på möten. Vissa deltagare håller tyst och väntar på att bli tillfrågade om de har en åsikt, vissa tar för sig, vissa vill fatta raska beslut, vissa vill åka hem och förankra först, vissa vill hålla sig till dagordningen, vissa ser det mer som ett bollplank, vissa vill börja och sluta i tid, vissa vill sluta när alla är överens osv.

Han ser fram emot mötet med besökarna på Scanpack och tror att det kommer att bli en underhållande stund med mycket insikt för de som kommer och lyssnar.
– Jag vill att folk ska kunna skratta åt sig själva – att se hur konstiga vi alla är. Detta är mycket nyttigt för just svenskar eftersom de brukar vara så pass övertygande om sin egen normalitet och vanlighet, avslutar Colin Moon.


Registrera dig till Scanpack här »