Spännande föredrag om nya trender och lösningar inom förpackningsindustrin

Utvecklingen går snabbt framåt och förpackningars design och hållbarhet får allt mer betydelse. Wim Wouters, en av Scanpacks keynote speakers kommer att berätta om de senaste trenderna.

Wim Wouters– Jag vill att mässbesökarna som kommer och lyssnar på mig blir informerade och inspirerade av de nya trender och lösningar som finns på marknaden, säger Wim Wouters.

Wim Wouters är Creative Director på DS Smith, ett globalt förpackningsföretag inom hållbara förpackningar (papper och kartong). Han är med och designar konsument- och återförsäljarförpackningar. Konsumentperspektivet är Wim Wouters huvudfokus.

– Det är en ökad efterfrågan på mer hållbara förpackningar och förpackningsmaterial men även design. Konsumenternas röster är högre än tidigare vilket gör att stora varumärken sätter förpackningar högst upp på agendan för att möta krav om klimatvänliga alternativ.

Wim Wouters ser ett tydligt behov av utveckling inom industrin för att ytterligare optimera produktionen och prestandan hos förpackningar genom att anamma teknik och erfarenheter från andra områden.
– Det kommer att bli mer fiberbaserade förpackningar och jag ser även att förpackningarna kommer få ett smartare interface (IoT) inom supply chain och mellan produkt/varumärke/konsument. Det kommer också att bli mer fokus på förnybara och alternativa basmaterial.

Förpackningens betydelse är stor idag men kommer enligt Wim Wouters få ännu större påverkan i framtiden:
– Förpackningen är gränssnittet mellan varumärket och kunden och det avslöjar en hel del både om produkten och varumärket. Det var några år sedan jag var på Scanpack senast och det ska bli spännande att komma tillbaka.