En arbetsskadad på semester 

HacendadosDet är alltid lika roligt att leta efter annorlunda förpackningar när man är iväg på semester. Efter några veckor i Spanien har jag kunnat konstatera att både stil och lagar ser annorlunda ut här mot hemma. Inte minst när det kommer till alkoholhaltiga drycker. Jag har sett en del jättefina flaskor men med bilder och illustrationer som påminner om folk i arbete eller barnlek. Två saker som inte hade gått hem på Systembolaget (vilket är positivt enligt mig).

En annan förpackning jag hittat som jag gillade är Hacendados chips-förpackning. Dels är dekoren och påsen väldigt snygg, enkel, tydlig och även annorlunda mot de andra förpackningarna i samma kategori. Men det smartaste enligt mig är att det ser ut som en, i storleken, vanlig chipspåse men när man tittar i den är det två mindre påsar chips. Perfekt om man vill dela med någon eller inte kränga en hel stor påse själv. Chips kan ju bli lite mjuka om man låter dem ligga framme eller inte återförsluter påsen ordentligt. Här har man alltså både gjort det enklare för användaren samtidigt som man minskar matspillet. Hur miljöpåverkan i helhet ser ut i förhållande till andra chipspåsar har jag ingen studie på men än så länge verkar det mest vara fördelar med den här.