Högvärdig råvara ända ut i barken

Stora Enso satsar stort på innovation, digitalisering och hållbara förpackningslösningar. Många banbrytande projekt pågår och alla handlar om att använda skogen ur ett cirkulärt perspektiv.

Stora Enso För att spegla detta är en del av montern utformad som en smart hylla med uppkopplade förpackningar, laddade med information som hjälper dig som besökare att exempelvis verifiera en kylkedja, ge produktinformation eller ange egenskaper. Juha Maijala, ansvarig för Stora Ensos satsning på intelligenta förpackningar, delar med sig av både handfast kunskap och inspirerande insikter inom detta framtidsområde under sitt seminarie på Scanpack Academy.

Stora Ensos innovationschef Michael Hannus berättar på Superbrandscenen om framtidens materialutveckling, där fiberbaserade material ersätter plast och stål. Drivkraften är att använda mesta möjliga skogsråvara och för att förstärka visionen bjuder Stora Enso på smaskigt barkbröd i montern.

På Speakers Stage talar Björn Thunström, SVP Marketing & Innovation för Packaging Solutions, om hur e-handelskonsumenters beteende påverkar förpackningar och hur Stora Enso skräddarsyr lösningar för att optimera logistik och kundupplevelse.

I montern är det dessutom premiär för den uppkopplade wrap-around-maskin som utvecklats tillsammans med Österbergs Förpackningsmaskiner och Schneider Electrics. Den är helt anpassad för Industri 4.0, med full kontroll över maskinens tillstånd och möjlighet till skräddarsytt underhåll med förbättrad driftsekonomi.

Även den kreativa sidan måste få sitt – Stora Enso har därför bjudit in den uppmärksammade papperskonstnären Jule Waibel att hålla workshop i pappersvikning. Så passa på att lära dig vika en egen give-away!

Stora Enso