Digitaltryck öppnar för ny sorts kreativitet

Att jobba med designers och prepressexperter över hela världen är Hadar Peled Vaissmans vardag som Creative Manager på HP Indigo Division. Den 25 oktober berättar hon om The Wonderland of Digital Print på Superbrandscenen. Digitaltryck innebär att man kan förverkliga en ny typ av kreativitet som inte varit möjlig tidigare.

Hadar Peled VaismannHadar Peled Vaismanns uppdrag är att stödja applikationsutvecklingen för digitaltryck av allt från stora kampanjer hos globala varumärkesägare till nischade insatser hos lokala aktörer – alla med utmaningen att möta millennie- och z-generationens krav på individualisering och versionshantering. Konsumenterna förväntar sig att varumärkesägarna investerar i en personlig relation till dem, vilket kräver ett helt nytt sätt att tänka inom grafisk design och applikationsutveckling – inte minst inom förpackningar.

Digitaltryck erbjuder designern en plattform att förverkliga en helt ny typ av kreativitet som inte varit möjlig tidigare.
– Jag ser dagligen hur inspirerade designer blir när de använder den nya verktygslådan och jag blir förbluffad över alla de fantastiska resultat med iögonfallande kampanjer som skapas, berättar Hadar Peled Vaissman entusiastiskt.

Digitaltryck: dagens air-brush
Hennes uppdrag är att sprida kunskap om och visa möjligheter med de nya verktygen från HP Indigo Division för såväl designers som varumärkesägare, en utmaning som innebär att inspirera till hittills outforskade tankesätt.
– Utvecklingen påminner om när air-brush kom, en ny teknik lätt att lära och som startade en helt ny typ av konstart. Digitaltryck kan ses som dagens air-brush, en spännande nyorientering som på ett enkelt sätt breddar plattformen inom grafisk design, berättar Hadar Peled Vaissman.

Hon understryker att digitaltryck är minst lika angeläget för mindre aktörer. Lokala varumärkesägare har en annan flexibilitet är större, de känner sina konsumenter bättre och har större behov av snabbhet och anpassning. Drivkraften hos lokala varumärkesägare sätter ofta press på de större, som måste kunna möta en snabb och skräddarsydd kommunikation. Brytpunkten för digitaltryck ligger mycket närmare än många tror, eftersom det inte handlar om en linjär utveckling utan om att möta ett konsumentbeteende i snabb förändring.
Med HP SmartStream Mosaic skapas oändliga designmöjligheter genom automatgenerering av ett stort antal helt unika grafikelement som enkelt bäddas in i arbetet. Designern får en ny plattform att utgå från och resultatet är en unik kundupplevelse, där inget mönster är det andra likt. Mjukvaran genererar automatiskt allt från hundra upp till flera miljoner unika mönster att arbete med. Variationerna skapas genom slumpvis transformering med hjälp av skalning, transpositionering och rotation.

Premiär på Scanpack
På Scanpack är det premiär för HP SmartStream Collage, ett designverktyg som tar steget ännu längre genom att använda ikoner för att skapa oändliga mönster. Ett stort antal variationer genereras genom slumpmässig placering av elementen och designern styr överlapp, opacitet och perspektiv. Förutom möjligheter till individualisering erbjuder HP Indigo Division digitaltryck en rad andra designfördelar, som tillgång till fler färger och att med genomskinligt bläck utnyttja substratets struktur på nya spännande sätt.

Låt dig inspireras och lär mer om nya designmöjligheter när Hadar Peled Vaissman berättar om ”The Wonderland of Digital Print” på Superbrandscenen, torsdag 25 oktober kl. 10:15-11:00, läs mer här »