Prisutdelning för årets vinnare i Scanstar

Under Scanpack Pop-up 2021 skedde prisutdelningen i årets upplaga av förpackningstävlingen Scanstar. Totalt prisades 14 nordiska förpackningsdesigners, tillverkare och användare för innovativa förpackningslösningar.

Av 32 nominerade bidrag valde juryn ut de vinnande bidragen som representerar olika delar av förpackningsbranschen: logistiklösningar, mat- och dryckesförpackningar, presentförpackningar och displayer.

Juryn har bedömt olika aspekter av förpackningen så som kreativ idé, skyddsförmåga, kostnadsbesparing, användarvänlighet, design och hållbarhet. Årets vinnare har alla en koppling till någon miljömässig utmaning.

Vinnarna är:

  • BAMA Packaging för Avocado packaging
  • DS Smith för Recycling container
  • Elopak för Pure-Pak® Imagine
  • Glomma papp för Plants-per-post
  • Metsä Board för Face mask bin
  • Smurfit Kappa för Marabou PREMIUM display
  • Smurfit Kappa för Sustainable packaging for fresh fish
  • Smurfit Kappa för Luminaires made in Solid Board
  • Stora Enso för EcoFreshBox
  • Stora Enso för Intelligent fridge
  • Stora Enso för Lighting track Multipack
  • Stora Enso för Vogue Scandinavia – Premium fashion magazine package
  • DS Smith för User Friendly Securing Racks for Door Handles
  • Boxon för The LM Box

 

 

Fakta

Om Scanstar
Scanstar är en gemensam nordisk förpackningstävling som hålls årligen sedan 1969 av Scandinavian Packaging Association SPA. Tävlingen är öppen för alla förpackningslösningar som designats, konverterats eller används i någon av de nordiska länderna. Scanstar 2021 arrangeras av Svenska Förpackningsgillet.