Prisutdelningen för Packnorth Award sker på Scanpacks stora scen

I slutet av sommaren förra året gick startskottet för Nordens nya förpackningstävling, Packnorth Award. Prisutdelning skulle ha skett under mässan Sign&Print i februari. Pandemin grusade dock den planen.

 

Arrangör för Packnorth Award är AGI Publishing House i samarbete med nord emballage. Prisutdelningen kommer att ske på Scanpacks stora scen, Superbrandscenen under mässans första dag.

Bo Wallteg (foto: pressbild)

 

– Det var olyckligt att vi inte kunde genomföra prisutdelningen som planerat, men inget ont som inte har något gott med sig. Att kunna dela ut priset på Skandinaviens största förpackningsmässa, betyder så klart mycket, både för oss som arrangörer och för deltagarna, säger Bo Wallteg, chefredaktör på tidningen nord emballage.

 

Alla som skickade in bidrag förra året har valt att kvarstå eller ersätta med nyare versioner. Dessa ingår nu i ett starkt startfält med fler konkurrenter eftersom även årets tävlande medverkar.’

 

– Jag kan bara uppmana alla med intressanta förpackningslösningar att ta chansen. Om inte annat, får man fyra erfarna experters reflektioner kring förpackningen”, säger Bo Wallteg.

 

Början av oktober

 

Prisutdelningen äger rum den 4 oktober klockan 15.00. De välmeriterade domarna kommer från svenska och danska universitet och organisationer.

 

Peter Ollén (foto: pressbild)

– Domarna är utvalda för att de representerar en unik expertis inom just sitt område. Domaren, som tittar på den grafiska formen, ska enbart bedöma denna, medan domaren, som tittar på cirkulariteten, enbart sätter sina betyg inom detta”, berättar Peter Ollén, som är publisher på AGI Publishing House.

 

Bedöms i fyra delar

 

De insända tävlingsbidragen bedöms inom fyra områden:

 

  • Den grafiska formen
  • Förpackningens effekt
  • Valet av material
  • Cirkularitet

 

Förpackningsbidragen tävlar i olika kategorier. Det finns 35 att välja på, och dit hör exempelvis livsmedelsförpackningar, industriförpackningar, etiketter och lyxförpackningar.

 

– Även för de som inte bryr sig om tävlingen kan det här vara ett enkelt sätt att få synpunkter från experter. Vi räknar också med att både varumärkesägare, konverterare och byråer skickar in. Det här är chansen att synliggöra de som ofta arbetar i det fördolda. Betyg ges separat för varje område, så deltagarna får ett bra underlag för förbättringar, berättar Bo Wallteg.

 

Mer information kring tävlingen, kategorierna, avgifter samt registrering finns på Packnorth Awards hemsida »