SCHÜTZ intar Scanpack: Med innovation för minskad CO2

Scanpack är mötesplatsen för aktörer inom förpackningsindustrin. En arena för ny teknik, nya material och innovativa lösningar. Och en av utställarna på årets mässa är SCHÜTZ. SCHÜTZ är global producent av innovativa, bärkraftiga emballage och verkar just nu för att minska CO2-avtryck inom förpackningsindustrin.

 

SCHÜTZ tillverkar emballage för bland annat farligt gods, kemikalier och sensitiva livsmedel och har inte mindre än 55 produktions- och servicefaciliteter världen över. I oktober intar de, som en stor aktör inom förpackningsindustrin, Scanpack. Tom-Jarle Høgberg är Sales Manager för Sverige och Norge på SCHÜTZ Nordic och har arbetat i bolaget i sju år.

 

– En av de hetaste frågorna inom branschen just nu är klimatet. Och på SCHÜTZ har vi ett stort fokus på ansvarigt bruk av materiel och omsorg för miljö. Vi vill skapa ett mervärde som går tvärs över kundernas försörjningskedja, säger Tom-Jarle.

 

Ny förbättrad IBC

 

Och precis som Tom-Jarle berättar sker det just nu en stor omställning för att minska klimatpåverkan. En omställning som sträcker sig långt bortom bara förpackningsindustrin gränser och som påverkar hela industrin. CO2-utsläppen måste minska.

 

– En av de nyheter vi kommer visa på Scanpack är Green Layer IBC. Ett emballage där vi utökat andelen återvunnet material i den inre behållaren så att det uppgår till 30%. Det innebär följaktligen en minskning av 6,8 kilo CO2-utsläpp per IBC. Det är ett helt nytt sätt att nyttja materialet och som inte bara är en del i att möta våra kunders behov utan som också är en nödvändig utveckling utan att tumma på kvalitet.

 

Varför ska man som besökare komma till Scanpack?

 

Nordens förpackningsindustri samlas under samma tak. Att få träffa människor glädjer oss enormt och jag hoppas på spännande möten på en gemensam plattform. Framförallt kommer det bli intressant att se vad förpackningsindustrin, tillsammans, kan göra.

Läs mer

 

Om SCHÜTZ
SCHÜTZ Nordic har ett stort fokus på hållbarhet och drivs av ny innovation. Den 4-7 oktober intar de Scanpack som utställare. Läs mer på hemsidan >>

 

Köp biljett till Scanpack
Missa inte årets viktigaste förpackningsmässa. Registrera dig nu >>