Konica Minolta till Scanpack: Förpackningar on demand

Förpackningsindustrin befinner sig i en stor utvecklingsfas. En utveckling som till stor del handlar om hållbara kedjor och minskat spill. Konica Minolta är en av utställarna på årets Scanpack. Och genom deras on demand-printing minimeras både kostnader och materialåtgång.

 

Konica Minolta är en global koncern och en av världens ledande tillverkare av maskiner såväl för kontorsprint som produktionsmaskiner avsedda för grafisk industri. Något som är högst relevant för förpackningsindustrin. Mikael Wennerberg har jobbat i den grafiska branschen i 35 år och är sedan 2016 Nordic Product Manager & Sales Specialist Industrial Printing på Konica Minolta. I hans uppdrag är han produktchef men stöttar även säljkåren i Norden i de affärsmöjligheter som finns.

 

– Industrial printing är ett stort tillväxt- och framgångsområde hos oss. Men också ett framtidsområde. Att på Scanpack prata om vilka möjligheter det finns inom Industrial Printing är mycket aktuellt, säger Mikael.

 

Carina Allfors, som gör Mikael sällskap på Scanpack, är Nordic Marketing Lead Production Printing & Industrial Printing. Carina har över 20 års erfarenhet på marknadssidan inom grafisk industri.

 

– Industrial Printing är ett tillväxtområde. Vi erbjuder produktionsmaskiner för etikett men också förpackningsmaskiner avsedda för mycket tunna substrat till kartong. Vi kommer aldrig sluta att handla förpackningar eller etiketter och köpbeslutet tas ofta på basis av hur en etikett eller en förpackning ser ut. Du har bara sekunder på dig att fånga uppmärksamhet. Idag kan vi erbjuda produktionsmaskiner inom etikett, förpackning och förädling som bidrar till detta med högsta kvalitet och effektivitet, säger Carina.

 

Lönsamt – och hållbart

 

På Scanpack kommer Konica Minolta bland annat visa upp sin förpackningsmaskin PKG-675i som printar on demand.

 

– Maskinen är ett bra insteg i förpackningsbranschen. Det är en lösning för digital produktion i mindre upplagor. Du får ut en färdig box på bara några sekunder. Många vill kunna förse sina kunder med korta upplagor snabbt. Här är denna maskin perfekt, säger Carina.

 

– Maskinen kan hantera kartongark upp till 1200 millimeter breda. Du kan även mata in förstansad kartong. Det innebär att användaren kan ha ett lager med förstansad kartong och mycket snabbt producera tryck, säger Mikael.

 

On demand-printern ger hög printkvalitet och tidsbesparing. Tryckmaskinen innebär även mindre spill.

 

– Om man väljer hög upplösning trycker printern 9 meter i minuten. Vid lägre upplösning trycker den det dubbla. Den effektiviteten gör en kund rustad för att i sin tur svara på behoven hos sina kunder, säger Carina.

 

– Det finns en efterfrågan på maskiner som är tillgängliga och passar för att köra mindre serier. Analoga maskiner innebär mycket spill och dessutom en hög kostnad. Där fyller vi ett viktigt behov, säger Mikael.

 

“Den som är mån om sina kunder besöker Scanpack”

 

I Konica Minoltas monter får de sällskap av sin partner Plockmatic International som erbjuder skärbordslösingar och prisvärda instegsmodeller. Tillsammans kan de erbjuda kostnadseffektiva lösningar som innebär mindre materialåtgång.

 

Vilka borde besöka årets Scanpack?

 

– Det är viktigt att besöka Scanpack för att se vad som händer i branschen. Vilka nyheter och lösningar finns. Som inköpare eller produktansvarig finns det inga ursäkter att inte besöka mässan. Det handlar om att hänga med och hålla sig uppdaterad, säger Mikael.

 

– För de bolag som vill serva sina kunder på bästa sätt med effektivitet, lönsamhet och logistik är mässan ett måste. Det gäller att hålla sig i framkant. Är man mån om sina kunder besöker man Scanpack, avslutar Carina.

 

Läs mer

 

Om Konica Minolta
Konica Minolta erbjuder tjänster, produkter och lösningar inom Dokumenthantering och IT för kontor, offentlig sektor och grafisk bransch. Läs mer på hemsidan >> 

 

Köp biljett till Scanpack
På Scanpack möts förpackningsindustrin för att samla kunskap och ta del av nya lösningar. Scanpack äger rum på Svenska Mässan 4-7 oktober. Vill du besöka Scanpack? Köp biljett >>