Med klimatsmarta förpackningar i fokus: Hallå där Johanna Skans!

Johanna Skans är ny marknads- och kommunikationschef för DS Smith. I år gör hon debut som utställare på Scanpack.

 

Hej Johanna! Vad kommer ni att presentera på Scanpack?

 

– Vi kommer även i år att fokusera på ett inbjudande, inkluderande och inspirerande deltagande både vad gäller vår monter och de produkter och nyheter vi visar upp i denna. På DS Smith har vi ett brett erbjudande av både hållbara, innovativa och effektiva förpackningslösningar för alla typer av kunder, oavsett storlek och behov, och detta kommer vi att spegla i vår monter. Vi kommer att visa upp både smarta förpackningar i wellpapp, Point of Sales displayer och smarta e-handelslösningar. Och en massa annat spännande.

 

Vilka utmaningar ser ni i dagens förpackningsbransch och hur arbetar ni med dem?

 

Generellt sett så kan man säga att vi jobbar i medvind. Nästan alla industrier och företag är idag i behov av att på något vis förpacka sina produkter. Dock ser vi, liksom andra branscher, ett större fokus och framför allt krav på cirkularitet och klimatsmarta lösningar.

 

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

 

– Vi jobbar fokuserat på att möta kraven och behovet av en högre grad av cirkularitet och klimatsmarta förpackningslösningar. Detta bland annat genom vår Circular design metrics som är ett mätverktyg som syftar att hjälpa förpackningsköparen att göra mer hållbara val, både gällande ekonomi och klimatpåverkan. Dessutom återvinns pappersråvaran med upp till hela 97 procent. En pappersfiber håller att återanvändas mellan sju och åtta gånger och hos DS Smith innehåller ny wellpapp endast till hälften ny pappersråvara. Vi har även ett fokus på att kunna byta ut onödig användning av plast till papp samt minska luften som vi skickar i våra förpackningar och på så sätt bidra till en mer hållbar process.

 

Vad ser du mest fram emot på Scanpack?

 

– Detta blir min första Scanpack som utställare och jag ser fram emot att möta både branschkollegor och kunder i en inspirerande och utbildande miljö. I en allt mer digital värld, är de fysiska mötesplatserna och det personliga mötet än viktigare och berikande på många sätt.

 

Tack Johanna, vi ses på Scanpack!