Tre snabba frågor till Per Oredsson på Nefab

I år ställer den global förpackningsleverantören Nefab ut på Scanpack. Nefab gör kompletta förpackningslösningar för att minimera kostnader och miljöpåverkan. Vi har intervjuat Per Oredsson, VD, för att höra hans tankar inför Scanpack.

 

Hej Per! Vad är det nyskapande med era förpackningslösningar och hur kan de bidra till ökad hållbarhet?

 

 – Vi erbjuder en unik helhetslösning av förpackning, service och logistik. Vi är helt materialneutrala och har en stark hållbarhetsprofil. Vi erbjuder även bred palett med service såsom uppkoppling, tredjepartslogistik och optimering. Med verktyget ”Green Calc” analyserar och optimerar vi godsflöden avseende CO2 utsläpp och kostnad. En Green Calc på ett flöde sänker i snitt CO2 utsläppen med 30% och kostnaden med 20%.

 

Vad ser du fram emot på Scanpack?

 

– Jag ser fram emot att se innovativa nyheter inom hållbara och resurssnåla förpackningslösningar. Och självklart att få träffa kunder och kollegor.

 

Kan du dela med er av några spännande trender eller framtidsutsikter inom förpackningsdesign och material som besökarna på Scanpack bör hålla ögonen på?

 

– Absolut!

Nya material: Efterfrågan på hållbara lösningar är stark och kommer fortsätta vara så. Vi arbetar med flera intressanta utvecklingsprojekt där vi tar fram nya fiberbaserade och återanvända material.

 

Nya tjänsterAtt optimera en supply chain avseende logistik och emballage är komplext. Nefab växer starkt med kringtjänster för att skapa en optimal supply chain. Vi erbjuder förutom design och optimering även ”uppkopplade tjänster” för logistik, pooling och lagerhantering. Som integrerad part i leveranskedjan har vi unika möjligheter att skapa effektiva och resurssnåla flöden hos våra kunder.

 

Nya produkterOmställningen till Grön energi och elektrifiering skapar nya supply chains med nya krav. Det går fort och är omvälvande även för emballage och logistikkedjan. Vi lägger mycket resurser på att ta fram lösningar för detta tillsammans med våra kunder exempelvis inom elbilar, batterier och farligt gods.

 

Köp biljett till Scanpack, 22-25 oktober >>