Förpackningar, mat och Rom!

pasta i RomI våras var jag i underbara Rom på en weekendresa med familjen. Vilken helt underbar stad och vilken underbar mat! Jag åt mig genom hela resan och sommarkroppen försvann lika snabbt som reskassan. Jag ångrar ingenting!

Jag förundrades ofta över hur mycket som andades premium i mataffärerna. Italien verkar vara, precis som fördomarna säger, ett land med känsla för både stil, lyx och god mat. Vad som blev väldigt tydligt för mig var hur man kan jobba med lyx på så många olika sätt. Ett bra sätt när det kommer till förpackningar är att använda lite exklusiva material som tjockare kartong, papper med struktur, plast med lite glans eller glas. Vilket material man använder spelar stor roll när det kommer till kundens upplevelse. Ett annat sätt är att anpassa det grafiska på förpackningen. Men tänk på att lyx ofta har helt olika uttryck beroende på målgrupp. Ett annat klassiskt knep är att använda sig av detaljer i metallic.

Självklart köpte jag med mig pasta i olika varianter hem. Bland annat blev jag nyfiken på att testa en vitlök- och basilikapasta packad i en förpackning som följer alla tre exempel jag skrev om ovan. Dessutom sitter det ett klistermärke som nästan ger känslan av att vara ett sigill eller ett äkthetsmärke.

Jag testade pastan häromdagen, den var precis lika god som förpackningen är fin!