Scanpack – vilken succé!

Scanpack är över för den här gången. Eller ja, själva mässan är. För många fortsätter arbetet med att kontakta alla de träffat på mässan, efterrapporter och viktiga möten. De två dagar jag hade på mässan var fullspäckade av möten, presentationer och nyheter. Simon Boas Hoffmeyer från Carlsberg Group pratade om hållbara innovationer för en bättre framtid. Min far, Bo Wallteg, pratade om aktuella trender och händelser i förpackningsbranschen. Smurfit Kappa mätte besökarnas hjärnaktivitet när de såg olika förpackningar och DS Smith visade upp världens största champagneflaska i wellpapp. Reumatikerförbundet visade upp och lät besökarna testa lättöppnade förpackningar som är godkända av Reumatikerförbundet, bland andra Ecoleans förpackningar och Stora Enso hade bjudit med Jule Waibel, designer från Tyskland som jobbar med papper och skapar fantastiska kreationer genom att vika papper på olika sätt, som höll i workshops och visade upp deras material Ensocoattm.

Detta är bara ett litet exempel på allt som hände på mässan. Efter att mässan stängt på kvällen var det många som fortsatte minglet och nätverkandet. Många företag hade anordnat efterfester. På onsdagskvällen höll Scanpack Pack for Party, vilket var en otrolig fest på The Concept i centrala Göteborg. Ett superhäftigt ställe med god mat och spännande uppträdanden med akrobater, musiker och svärdslukerska.

Kvällen efter var det dags för den numera traditionella Oktoberfesten av Nord Emballage och Packnews.se. Större än någonsin, med tyrolerbandet Das Alpen Echo och celebert besök av som Rud som Rod Stewart, Liam som Robbie Williams och Adriana som Tina Turner. Ett fantastiskt slut på min vistelse på Scanpack! Och med detta tackar jag för de här åren som bloggerska på Scanpack.se och hoppas vi ses i förpackningsvimlet!

Scanpack entré
Välkommen till Scanpack


Trevliga give-aways

Reumatikerförbundet
En visit hos Reumatikerförbundet

Jule Waibel
Jule Waibel

Kriminalvården
Kriminalvården ställde ut sina träprodukter

Nord Emballage
Mässans mest färgglada monter: Nord Emballage

DS Smith
DS Smith’s champagneflaska


Bo Wallteg, Nord Emballage pratar om förpackningsvärden hos Visutech Digital Academy

The Concept
Svärdslukerska på The Concept – Pack for Party


Das Alpen Echo på årets Oktoberfest